• ساعت : ۷:۳۴:۵۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۴/۰۸ 
  • تعداد بازدید : 40
  • کد خبر : ۱۱۸۱۶
روابط عمومی پژوهشکده خرما ومیوه های گرمسیری گزارش کرد:
بازدید حل مساله جهاد میدانی پژوهشگر مروج ارشد كارگروه علوم باغبانی از باغات خرما در شهرستان های خرمشهر و آبادان

بازدید حل مساله جهاد میدانی پژوهشگر مروج ارشد کارگروه علوم باغبانی از باغات خرما در شهرستان های خرمشهر و آبادان در جهت شناسه دار کردن پاجوش ارقام تولیدی در استان خوزستان

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری، پنج شنبه 22 خردادماه سال جاری در راستای تحقق شعار سال جاری و حمایت از تولید دانش بنیان دکتر حمیدزرگری پژوهشگر مروج ارشد کارگروه علوم باغبانی و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی فارس از باغات خرمای مناطق خرمشهر و آبادان بازدید بعمل آوردند.

شناسه دارکردن پاجوش ارقام تولیدی در استان خوزستان بدون تردید یکی از شرط های اساسی موفقیت، سرعت انتقال آخرین یافته های علمی به مزارع کشاورزان در سال سرمایه گذاری برای تولید است. تحقق جهش تولید در بخش کشاورزی با هدف ارتقای خود کفایی در تولید غذا بر اساس برنامه های اعلامی به منظور تعامل هر چه نزدیک تر همه ی واحدهای اجرایی و تحقیقاتی و افزایش اثربخشی علم و فناوری در عرصه های تولیدی است.

زرگری با حضور در باغات خرمای این مناطق، ضمن بازدید میدانی در جمع باغداران از پاجوش های تولیدی و کاشته شده ارقام مجول، برحی و بریم را مورد بررسی قرار داده و راهکارهای فنی لازم جهت بهره وری بیشتر به بهره برداران ارایه نمودند و بیان کردند که تشخیص و تایید اصالت یک رقم، در سال های اخیر امری ضروری و با اهمیت به شمار می رود و با تایید اصالت یه رقم و تولید نهال سالم و گواهی شده توسط موسسه ثبت گواهی بذر و نهال، نخلکاران می توانند با خیال راحت تری آن را خریداری کنند و نسبت به کشت ارقام تجاری و سازگار اقدام نمایند. زرگری عنوان نمودند با توجه به تحقیقات به عمل آمده وزن ۲۵- ۱۲ کیلوگرم برای پاجوش خرما بسیار مناسب است. در صورت پایین بودن وزن پاجوش از این میزان، گیرایی آن به شدت کم می شود و در صورت بالاتر بودن وزن پاجوش، هزینه های احداث نخلستان به دلیل سنگینی پاجوش ها و مشکلات جداسازی، بسته بندی، حمل و نقل، جابه جایی و کشت آنها، بالا می رود و به دلیل صدمات وارده در حین جابه جایی از میزان گیرایی آنها کاسته می شود.از طرفی نگهداری پاجوش به مدت طولانی روی پایه مادری موجب کاهش محصول گیاه مادری، مشکل تر شدن جداسازی آن از پایه مادری و واردشدن صدمه بیشتر به پایه مادری و پاجوش خواهد شد. همچنین به دلیل بزرگی پاجوش ها، تعداد کمتری در اطراف نخل مادری قابل نگهداری هستند که در نتیجه پاجوش کمتری در واحد زمان تولید می شود. نگهداری پاجوش برای مدت طولانی در اطراف نخل مادری مکان مناسبی را برای رشد و نمو آفاتی نظیر زنجرک خرما و کنه گردآلود فراهم می کند و باعث بروز مشکلاتی در عملیات به باغی نخلستان از قبیل گرده افشانی، کنترل آفات، بیماری ها و و کنترل علف های هرز، تغذیه، هرس، تکریب، تنک و آرایش خوشه و برداشت محصول می شود.

در پایان زرگری تصریح کرد باتوجه به محدودیت منابع آب در منطقه یکی از اصلی ترین درختان سازگار درخت خرما می باشد و پایداری باغات خرما و بهره وری اقتصادی آنها متاثر از عوامل مختلفی است که یکی از این عوامل انتخاب مناسب ترین وزن پاجوش جهت تولید محصول با کیفیت و کمیت و جلوگیری از اتلاف عمر و سرمایه نخلکاران، تضمین درآمد تجاری و پایداری صنعت خرماست. فقدان اطلاعات کافی تولید کنندگان نهال خرما و باغداران سالیانه باعث هدررفتن مقدار زیادی محصول تولیدی خواهد بود.لذا با آموزش صحیح به کشاورزان و کارشناسان جهت تهیه نهال سالم گواهی شده می توان سالیانه از هدررفتن مقدار زیادی محصول تولیدی توسط باغداران جلوگیری به عمل آورد.

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    5.7.9.0
    V5.7.9.0